OVER LEEGHWATER MUSICALS

Leeghwater Musicals is één van de jongste musicaltheatergezelschappen van Nederland. Het begon met een droom van een viertal creatievelingen. Allen uitblinkend in een ander talent. Ze hadden echter één ding gemeen. Ze wilden allen verder groeien en iets ‘echts’, rauw en puur maken. Toen ze een aantal jaren geleden de productie van RENT in het MLab (Amsterdam) zagen, waren de creatievelingen op slag verliefd. Ze wisten het. Dit moest het worden. Met RENT kunnen we onze eigen boodschap overdragen. Leven voor vandaag! De creatievelingen deden een aantal optredens (met behulp van heel veel lieve andere creatievelingen) en zo vormde er een springplankje om een stichting te starten, zodat de creatievelingen de productie van RENT konden realiseren. De stichting werd opgericht in oktober eind 2018. Na de oprichting heeft het bestuur direct een professioneel creatief team samengesteld. Onder leiding van dit creatief team hebben de audities plaatsgevonden eind 2018 en begin 2019. Het repetitieproces voor RENT is gestart in de zomer van 2019. 

RENT
Met een cast van 10 personen realiseren wij in maart 2020 de musical RENT, onder leiding van een professioneel creatief team. Daarnaast zijn er een twintigtal vrijwilligers, waaronder een vijfkoppig orkest, die ons ondersteunen in het realiseren van dit project.

Leeghwater Musicals brengt hun eerste productie op de planken in ’t Zonnehuis (Amsterdam) op 6, 7 en 8 maar 2020. De pas opgerichte musicalgroep is een mengelmoes van creatievelingen die er naar streven producties op hoog niveau neer te zetten. De cast met leeftijden van 20 tot 34 past precies hiermee in het plaatje van de musical RENT.

DOEL en VISIE
Het doel van de stichting is om het culturele landschap van Groot-Amsterdam te verrijken met musicalproducties op semi-professioneel niveau. Daarnaast bieden wij voor onze groep castleden een platform om tot een hoger creatief niveau te kunnen groeien. We willen mensen inspireren, verbinden, vermaken en aanzetten tot denken. Dit willen wij doen door middel van de talenten van de cast te ontwikkelen en in te zetten op het vlak van acteren, zang en dans.